Doordat tennis een relatief dure sport is, zijn veel studenten geneigd om tijdens de studententijd (tijdelijk) te stoppen met het beoefenen ervan. Dit is zo zonde! Bij gebrek aan een betaalbare club in Breda, zijn een aantal studenten hier een oplossing voor gaan zoeken. Zo kwamen zij op het idee om Studententennis Breda de starten. Door samen te werken met Tennis Vereniging Breda Noord (TVBN) en tennisleraar Sander Pleijte van Physical Tennis, is er een constructie bedacht om een goedkoop lidmaatschap te hanteren, waar je ook wanneer je géén student meer bent, gewoon lid kunt blijven. Sinds 19 september 2018 is dan ook Studententennis Breda een echte vereniging geworden.


Met Studententennis Breda proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor enkel 99 euro ben je al klaar om een heel jaar te tennissen op de club, KNLTB toernooien te bezoeken en competitie te spelen! Daarnaast organiseren we leuke evenementen zoals borrels om meer medestudenten te leren kennen en toernooien waarbij tennissen en een drankje een goede combinatie blijkt te zijn. Zo organiseerden wij een openingstoernooi, ladies night en een mannen speciaalbier-avond. Daarnaast bezochten wij met een groep studenten in de zomer van 2018 het Vliegende Hollander tennistoernooi in Terneuzen. Hier hebben wij een week lang gefeest, getennist en gekampeerd.


Wanneer mag je lid worden?

Om lid te worden bij Studententennis Breda is eerst een lidmaatschap bij de club Tennisvereniging Breda Noord nodig. Hier ben je al lid vanaf €80,- per jaar. Om ook te kunnen genieten van alle leuke evenementen, toernooien, borrels, stapavonden en toegang tot de ledenapp, is een kleine bijdrage vereist. Voor €99,- per jaar ben je lid van én Tennisvereniging Breda Noord én Studententennis Breda. Dit mag je worden als je studeert (of gestudeerd hebt) aan een MBO, HBO of WO opleiding en je een leeftijd hebt tussen de 16 en 30 jaar. Hierna kun je gewoon lid blijven bij Tennisvereniging Breda Noord!Het complete lidmaatschap om te tennissen én te genieten van de evenementen van Studententennis kost je €99.